latinica  ћирилица
06/10/2022 |  15:22 ⇒ 15:38 | Autor: SRNA

U Konjicu tri plantaže indijske konoplje

Pripadnici Federalne uprave policije pronašli su tri plantaže sa 160 stabljika zasada indijske konoplje, te uhapsili dva lica sa područja Konjica.
Planataža marihuane - Foto: RTRS
Planataža marihuaneFoto: RTRS

Uhapšeni čiji su inicijali M.G. /34/ i Ž.G. /68/ osumnjičeni su da su određeni period proizvodili drogu i neovlašteno stavljali u promet sa ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, saopšteno je danas iz Federalne uprave policije.

Po naredbi Opštinskog suda u Konjicu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine, te zemljišnih parcela koje koriste osumnjičena lica, te su do sada pronađene tri plantaže sa 160 stabljika zasada indijske konoplje i više od 30 kilograma osušene zeljaste materije koja asocira na kanabis.

Pronađena je i veća količina zeljaste materije spremne za sušenje, koja asocira na kanabis, tri puške i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

Uhpšeni će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predati nadležnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Akcija je realizovana juče pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kanton - Područnog tužilaštva Konjic.

Asistenciju FUP-u prilikom realizacije akcije pružilo je kantonalno Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i Policijska uprava Konjic, navedeno je u saopštenju.