latinica  ћирилица
06/10/2022 |  16:30 | Autor: TANЈUG

Er Srbija preuzima letove Viz era iz Sarajeva

Er Srbija od danas do 16. oktobra po posebnim cijenama prodavaće karte za letove ka Sarajevu i obezbijediti dodatne kapacitete od 1. novembra.
Er Srbija (Foto: TANJUG/ ER SRBIJA/ LUKA FILIPOVIC) -
Er Srbija (Foto: TANJUG/ ER SRBIJA/ LUKA FILIPOVIC)

Er Srbija od danas do 16. oktobra po posebnim cijenama prodavaće karte za letove ka Sarajevu i obezbijediti dodatne kapacitete od 1. novembra.

Kompanija je saopštila da to čini kako bi putnici, čija su putovanja ugrožena najavljenim ukidanjem letova iz Sarajeva, stigli do krajnjih destinacija preko Beograda.

- Imajući u vidu najave u medijima da će od 1. novembra biti ukinuti letovi između Sarajeva i većeg broja evropskih gradova, Er Srbija je odlučila da obezbijedi odgovarajuće kapacitete i posebne cijene da bi se svi putnici čiji su planovi za putovanje sada delimično ili potpuno ugroženi brzo i udobno prevezli do svojih krajnjih destinacija, preko Beograda - navela je ta kompanija u odgovoru Tanjugu.

Mediji su ranije objavili da će Viz er zatvoriti svoju bazu na aerodromu Sarajevo u novembru, i ukinuti sve linije osim Lutona i Abu Dabija.

Er Srbija navodi da su cijene karata za letove koje nude niže od prosječnih za ovaj period godine.

U zavisnosti od destinacije su počev od 69 evra za putovanja u jednom smjeru preko Beograda.

Navode da su počev od 69 evra karte u jednom smjeru u ekonomskoj klasi sa uključenim ručnim prtljagom iz Sarajeva do Kopenhagena, Ciriha, Diseldorfa, Nirnberga, Salcburga, Venecije i Amsterdama.

Počev od 79 evra su karte u jednom smjeru u ekonomskoj klasi sa uključenim ručnim prtljagom iz Kopenhagena, Ciriha, Diseldorfa, Nirnberga, Salcburga, Venecije i Amsterdama do Sarajeva, takođe sa presjedanjem u Beogradu, a ta cijena uključuje sve takse.

Iz Er Srbije navode da intenzivno rade da kapacitete prilagodimo u skladu sa očekivanom povećanom tražnjom.

- To se odnosi na letove između Beograda i pomenutih evropskih destinacija, ali i na letove između Sarajeva i Beograda - navodi Er Srbija.

U toj kompaniji razmišljaju o promjeni tipa aviona i uključivanju u saobraćaj letjelica sa većim kapacitetom.

- Takođe razmišljamo i o eventualnom uvođenju dodatnih letova i s tim u vezi smo u stalnoj komunikaciji sa sarajevskim aerodromom, da bismo razmotrili sve mogućnosti u vezi sa potencijalnim terminima tih dodatnih letova, kao i radnim vremenom aerodroma - ističe Er Srbija.