latinica  ћирилица
07/10/2022 |  10:24 | Autor: SRNA

Predložen pritvor Adiju Nukiću, članu Keljmendijevog narko klana

Tužilaštvo BiH uputilo je prijedlog Sudu BiH za određivanje pritvora Adiju Nukiću /32/, osumnjičenom pripadniku međunarodne grupe za organizovani kriminal.
Hapšenje Adija Nukića - Foto: RTRS
Hapšenje Adija NukićaFoto: RTRS

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni se tereti i da je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe koja je komunicirala putem zaštićenih aplikacija, kao korisnik dva "Skaj" naloga, tokom 2020. i 2021. godine učestvovao u dogovaranju, preuzimanju, prenosu, skrivanju i daljoj distribuciji velikih količina spida, marihuane, kokaina i heroina, nekada u količinama od više kilograma, radi prodaje na ilegalnom narko-tržištu u BiH, kao i krijumčarenja i prodaje droge u inostranstvu.

Mjera pritvora potrebna je jer Tužilaštvo BiH u predmetu "Elvis Keljmendi i drugi", zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama iz zemalja regiona i EU, provodi opsežnu istragu sa ciljem identifikovanja svih pripadnika kriminalne grupe i dokumentovanja brojnih krivičnih djela koja im se stavljaju na teret.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.