latinica  ћирилица
07/10/2022 |  10:39 ⇒ 12:02 | Autor: RTRS

Tegeltija: Tvrdnje opozicije - potcjenjivanje inteligencije građana i manipulacija

Tvrdnje opozicije kojim osporavaju pobjedu Milorada Dodika su potcjenjivanje inteligencije građana i manipulacija pokušaj iritantno ispiranje mozga, u cilju pokušaja skrivanja činjenice da su sve stranke opozicije zajedno dobile podršku 29,9 odsto biračkog tijela Repubčike Srpske, zbog kojeg bi u svakoj normalnoj zemlji lideri opozicije odmah morali kolektivno da podnesu ostavke, naveo je savjetnik srpskog člana Predsjedništva Milan Tegeltija.
Milan Tegeltija - Foto: RTRS
Milan TegeltijaFoto: RTRS

- Opozicija kaže da je nelogično da opoziciono biračko tijelo od 29,9 odsto (PDP, SDS i Vukanović) nije pobijedilo za Predsjednika Republike Srpske biračko tijelo okupljeno oko SNSD koje ima podršku na ovim izborima od 57 odsto ( bez Nešićevog DNS i Selakovog SPS a koji su imali svoje kandidate za predsjednika) i imaju zajedno 7,8 odsto podrške biračkog tijela) - navodi Tegeltija.

Ističe da PDP uživa podršku 10 odsto glasača, SDS 15 odsto Vukanovićeva stranka 4,9 odsto svi zajedno ni 29,9 odsto.

- SNSD bez koalicionih partnera više od 35 odsto. Na nivou BIH sam SNSD 42 odsto, Cvijanović kao kandidat stranaka oklupljenih oko SNSD je pobijedila zajedničkog kandidata opozicije sa 100.000 glasova prednosti. Sve to iz opozicije ne osporavaju, ali im je nelogično da je Dodik pobjedio i to sa 30.000 prednosti - kaže Tegeltija.

Prema tome, ističe on, opozicija, posebno njeni lideri, u cilju prikrivanja vlastite odgovornosti za izbornu katastrofu, kako bi sa tog skrenuli pažnju, manipulativno koriste osjećanja ljudi koji su glasali za Јelenu Trivić, kojima je po dobrom starom srpskom običaju, akkao ističe, puno lakše prodati priču da je tim za koji navijaju pokraden od sudija nego da je izgubio jer je jednostavno puno lošiji.

- Ali ove činjenice koje sam naveo i elementarna logika su ipak neumoljivi i potpuno obesmišljavaju ovu manipulaciju opozicije - naveo je Tegeltija.