latinica  ћирилица
07/10/2022 |  10:48 ⇒ 11:17 | Autor: RTRS

Do 15. novembra otvoren konkurs za izbor najboljeg dramskog teksta (VIDEO)

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa ЈU Grad pozorište Gradiška raspisalo je Јavni konkurs za izbor najboljeg neobjavljenog domaćeg dramskog teksta pod nazivom "Reci naglas", saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.
Ministarstvo prosvjete i kulture - Foto: RTRS
Ministarstvo prosvjete i kultureFoto: RTRS

Cilj Јavnog konkursa je podsticanje razvoja savremenog domaćeg dramskog teksta, jačanje savremene pozorišne scene i razvoj pozorišnih sredina, a otvoren je do 15. novembra tekuće godine.

Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srpske/BiH sa mjestom prebivališta u Republici Srpskoj.

Dramski tekst treba biti napisan na jednom od jezika u službenoj upotrebi u Republici Srpskoj, može pripadati bilo kojoj dramskoj vrsti ili žanru, ne može biti za lutkarsko djelo ili dječije predstave, niti prethodno objavljen ili scenski postavljen, navodi se u saopštenju.

Nagrade dodjeljuje ЈU Gradsko pozorište Gradiška, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Prvoplasirani autor biće nagrađen sa 10.000,00 KM, drugoplasirani sa 3.000,00 KM, a trećeplasirani sa 2.000,00 KM, navodi se u saopštenju.

U posebnoj publikaciji biće objavljeni i drugi, uspješni radovi prispjeli na ovaj konkurs.

Nakon izbora teksta, Grad pozorište iz Gradiške će naredne godine, na osnovu odabranog teksta, predstavu postaviti na scenu.

Predstava će biti premijerno izvedena u sezoni 2022/23. i igraće na redovnom repertoaru ЈU Gradsko pozorište Gradiška.

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 051/338-465

Јavni konkurs možete pronaći OVDЈE.