latinica  ћирилица
07/10/2022 |  11:52 ⇒ 11:54 | Autor: RTRS

Marinović pred Sarajevo: Očekujem napadački fudbal

Fudbaleri Borca sutra će na Bilinom polju u Zenici biti gosti ekipe Sarajeva, u derbi susretu 13. kola M:tel Premijer lige BiH. Utakmica se igra od 17 časova.
Vinko Marinović - Foto: RTRS
Vinko MarinovićFoto: RTRS

Trener Borca, Vinko Marinović kaže da protiv Sarajeva očekuje tešku utakmicu i da će tim koji je on svojevremeno vodio s klupe sigurno napasti od starta utakmice.

- Sarajevo igra dobro i zaslužili su veći bodovni saldo. U Sarajevu je uvijek prisutan pritisak i to je normalno jer ekipa koja se bori za prvo mjesto ima tu tenziju. Očekujem da će krenuti odmah ofanzivno gdje moramo biti oprezni na otvaranju utakmice, da iskontrolišemo dešavanja i ne dozvolimo rani gol. Kako meč bude odmicao sigurno da će rasti pritisak na rivala i onda želimo to da iskoristimo sa svojom igrom i dođemo do gola - rekao je Marinović.

Vezni fudbaler Borca Nedeljko Piščević očekuje nastavak pozitivnih rezultata njegove ekipe.

- Konačno smo uhvatili niz pozitivnih rezultata jer smo imali dosta oscilacija i tri posljednje utakmice smo napravili pozitivan niz. Ekipa raste, dobro radi i trenira i tako treba da nastavimo. Nadam se da ćemo uspjeti da donesemo bodove. Sarajevo je mlad tim, napadačka ekipa koja u zadnje vrijeme nema bodovni retzultat koji bi trebali ali igraju dobro. Imaće motiv da se pokažu pred svojim navijačima. Napokon ćemo imati dobre uslove za igru. Sarajevo igra napadački tako da iz kontre i tranzicije možemo da ih ugrozimo - naveo je Piščević.

Ekipa Borca u dosadašnjih 12 kola M:tel Premijer lige BiH osvojila je 20 bodova i nalazi se na četvrtoj poziciji na tabeli, dok je Sarajevo na šestom mjestu sa četiri boda manje.