latinica  ћирилица
07/10/2022 |  12:55 ⇒ 12:55 | Autor: RTRS

Višković: Srpskoj ne trebaju bilo kakvi incidenti

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da vlasti Republike Srpske ne žele bilo kakve incidente, te da nema ništa protiv šetnje opozicije, dok je ona pod kontrolom i ne narušava javni red.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

- Naša je procijena bila da ne smijemo doći u poziciju da se izaziva bilo kakav sukob i zato policija sinoć nije sprečavala da dođe do šetnje opozicije - rekao je Višković.

Višković kaže da malo zabrinjava najava određenih političkih aktera sa sinoćnjeg skupa opozicije na Trgu Krajine, koji su rekli da bi se ubuduće u njihove redove mogao ubaciti neko iz druge političke opcije i napraviti problem.

On je upozorio da onaj ko podnosi zahtjev za organizovanje nekog političkog skupa taj snosi i odgovornost, izražavajući bojazan da to nije neka poruka da se već možda razmišlja u tom pravcu.

Višković je rekao da je apelovao na građane Republike Srpske i sve političke partije u Srpskoj da ne dozvole da dođe do bilo kakvih rušilačkih i nekih drugih ekscesa jer to ne treba građanima Republike Srpske.

On je rekao da postoje institucije koje su zadužene za sporvođenje izbornog procesa, prvenstveno Centralana izborna komisija BiH koja je, nažalost, "određenim dijelom i politički obojena".

On je rekao da je dovoljno da se pogledaju izborni rezultati za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH i da se vidi u zbiru šta znači onaj broj poslanika koji podržava jednu ili drugu opciju.

- U ovom momentu 24 poslanika je za opciju koja podržava Јelenu Trivić za predsjednika Republike Srpske, i to je za pet poslanika manje nego što ima sam SNSD - ukazuje Višković, koji je kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.