latinica  ћирилица
07/10/2022 |  14:32 ⇒ 14:32 | Autor: SRNA

Šekara: PDP i dodatno ponižava SDS i Šarovića, nosača transparenta

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara rekao je da ne razumije da neko ko je imao bogatu političku karijeru - bio predsjednik Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH, ministar, narodni poslanik, predsjednik stranke, pristaje da "na kraju bude nosač transparenta onima koji se nisu ni interesovali za njegov rezultat".
Srđan Šekara - Foto: RTRS
Srđan ŠekaraFoto: RTRS

- SDS je PDP-u davao i daje sve, od mogućnosti da kandiduju do pune podrške, a dobio je nezahvalnost, ignorisanje i svojevrsnu anemiju koliko su im, što reče i profesor Radomir Lukić, popili političke krvi. I sada se dodatno ponižavaju, vidaju rane bolnog poraza sa ogromnom razlikom, pristajući da zajedno šetkaju i da im i dalje predsjednik stranke pokunjeno, kao gledalac iz mase posmatra govornike - istakao je Šekara.

On je dodao da ne brani, niti žali predsjednika SDS-a Mirka Šarovića, jer je sam kriv za to, tek konstatuje da je za SDS to veći poraz nego onaj koji je doživio u fer političkom okršaju sa SNSD-om, ne bježeći od toga da "na crtu" isturi predsjednika ko god on i kakav god bio.

- Epilog je da /predsjednik PDP-a/ Branislav Borenović veliča aktiviste kao "svoj dobri narod", a nije smio niti htio da vidi kako stoji u tom narodu i da li mu srpski narod vjeruje. Sad šetaj, moj Mirko, za nove trke si eliminisan - rekao je Šekara.