latinica  ћирилица
07/10/2022 |  15:50 | Autor: RTS

Đoković preko Hačanova u polufinalu Astane

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković nadigrao je Rusa Harena Kačanova sa 2:0 u četvrtfinalnom meču i plasirao se u polufinale ATP turnira u Astani. U borbi za finale Novak će odmjeriti snage sa pobjednikom duela Rusa Danila Medvedeva i Španca Roberto Bautista-Aguta.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN, ilustracija) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN, ilustracija)

Đoković je silovito ušao u meč i već na prvom servis gemu Kačanova uspio da osvoji brejk za prednost od 3:0, pa se na čas učinilo da neće biti većeg iznenađenja ni u ovom meču.

Kačanov ipak uspjeva da se vrati u meč i da poslije duge i ravnopravne borbe, iznudi brejk šansu na trećem Novakovom servis gemu koju pretvara u izjednačenje.

U nastavku Đoković nastavlja sa sigurnim servisima i pojačava pritisak da bi u finišu osvojio brejk na četvrtom servis gemu Kačanova za osvajanje prvog seta sa 6:4.

U drugom setu se ponavlja situacija sa početka meča i Đoković ponovo osvaja prednost ali na drugom servis gemu Kačanova za 3:1 da bi potom gotovo rutinski održao prednost za osvajanje drugog seta sa 6:3 i konačnu pobjedu.

U borbi za finale Novak Đoković će odmjeriti snage sa pobjednikom duela Rusa Danila Medvedeva i Španca Roberto Bautista-Aguta.