latinica  ћирилица
07/10/2022 |  16:04 ⇒ 16:13 | Autor: Agencije

Ukinute mjere zabrane Milanu Novitoviću

Vršiocu dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milanu Novitoviću sudskom odlukom ukinute su mjere zabrane koje su nedavno izrečene.
Milan Novitović - Foto: RTRS
Milan NovitovićFoto: RTRS

Naime, kako je iz Okružnog suda u Banjaluci potvrđeno Nezavisnim novinama, djelimično je uvažena žalba branioca osumnjičenog.

- Time je ukinuto rješenje Okružnog suda u Banjaluci - Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala i predmet je vraćen sudiji za prethodni postupak na ponovno odlučivanje. Ta odluka još nije donesena. Dakle, mjere zabrane su još uvijek na snazi - rečeno je iz Okružnog suda u Banjaluci.

Podsjećamo, Novitovića je osumnjičen zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, a u vezi sa njegovim ovlašćenjima kao direktora ove uprave.

Osim zabrane obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite, sud je, podsjetimo, Novitoviću zabranio i sastajanje i kontaktiranje sa više lica.

Osumnjičeni je upozoren da će mu biti određen pritvor ako prekrši mjere zabrane - naveli su ranije iz Okružnog suda u Banjaluci.