latinica  ћирилица
07/10/2022 |  16:41 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Gradski olimpijski bazen u Banjaluci u ponedjeljak prestaje da radi? (VIDEO)

Sramota za Banjaluku! Vijest da od ponedjeljka prestaje da radi Gradski olimpijski bazen u Banjaluci zatekla je roditelje brojnih mališana koji ovdje treniraju.
Gradski olimpijski bazen - Foto: SRNA
Gradski olimpijski bazenFoto: SRNA

Zatečeni su i vrhunski sportisti iz BiH i regiona koji se na ovom bazenu pripremaju čak i za svjetske medalje, među kojima su Nađa Higl i Lana Pudar.

Da je "Akvana" na izdisaju mjesecima su upozoravali radnici ovog banjalučkog javnog preduzeća, koji su isto toliko radili bez plate.

Upozoravali su i gradonačelnika, kome su, kažu, ovih dana važniji protesti i izborna kombinatorika.Više od hiljadu sportista, korisnika banjalučkog olimpijskog bazena, dočekalo je krajnje neprijatno iznenađenje.

Gradski olimpijski bazen, koji posluje u sastavu javnog preduzeća "Akvana" od ponedjeljka zaključava svoja vrata. Nikola Bjelajac, iako u poodmaklim pripremama, moraće da traži drugo rješenje i to u posljednji čas.

- Trenutno se trenutno pripremam za Svjetski kup koji se održava u Berlinu za nekih desetak dana. Dolazimo tamo 19. oktobra, međutim, sljedeće sedmice nećemo biti u mogućnosti da treniramo na ovom bazenu, tako da moramo naći neki način da se snađemo i da održimo formu bar tih sedam dana - kaže Bjelajac.

Gradski olimpijski bazen koristi više od šest plivačkih klubova. Kažu, sve je ostalo na obećanjima.

- Ovo je jedan od posljednjih treninga i ne znam kakav je dalji plan. Mi smo izdržali ova tri mjeseca, izgurali smo jer smo mislili da će biti bolje. Bila su razna obećanja Grada, gradonačelnika, međutim,ljudi su ostali bez motiva da rade, jer osjećaju se prevarenim - smatra Goran Grahovac, akademski plivački klub "22. April".

I dok se gradonačelnik bavio izborima i postizbornom kombinatorikom, umjesto najavljenog projekta urbanizacije Futur 2, banjalučkoj Akvani zbog višemilionskih dugovanja, blokiran je račun.

- Grad Banjaluka je učinio sve sa svoje strane da bi se odblokirao račun "Akvane" i kako bi to preduzeće i Gradski olimpijski bazen mogli nesmetano da rade, a radnici da dobiju plate - navedeno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Njihov učinak vidjećemo u ponedjeljak kad na bravu olimpijskog bazena bude stavljen katanac.