latinica  ћирилица
07/10/2022 |  20:30 ⇒ 08/10/2022 | 07:21 | Autor: RTRS

Dodik za Rusku gazetu: Ekonomska saradnja sa Ruskom Federacijom od najveće važnosti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je u ekskluzivnom intervjuu za Rusku gazetu istakao da je Ruska Federacija najvažniji diplomatski saveznik Republike Srpske, koji štiti interese srpskog entiteta u međunarodnoj političkoj areni i u okviru ključnih organizacija, posebno UN.
Dodik poželio srećan rođendan Putinu (Foto: rg.ru) -
Dodik poželio srećan rođendan Putinu (Foto: rg.ru)

- Za Republiku Srpsku i cijeli srpski narod ekonomska saradnja sa Ruskom Federacijom je od najveće važnosti, uglavnom u okviru energetskih projekata, gdje nam Moskva djeluje kao strateški partner - istakao je on.

Prema njegovim riječima, postoji mnogo mogućnosti za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa između Ruske Federacije i Republike Srpske, posebno u pogledu ne u potpunosti realizovanog potencijala saradnje u oblasti kulture i obrazovanja.

- Mladi iz Republike Srpske treba da nauče ruski da bi kasnije studirali na ruskim univerzitetima - dodao je Dodik i istakao da je to e jedini način da se uspostave duboke kulturne veze između Rusa i Srba, na kojima će se onda lako graditi politička i ekonomska saradnja.

Dodik je uputio danas rođendansku čestitku predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu sa željom da njegove višestruke aktivnosti za dobro Rusije i ruskog naroda, u težnji ka nepokolebljivim vrijednostima patriotizma, slobode i pravde, budu uspješne i plodonosne.