latinica  ћирилица
07/10/2022 |  21:35 ⇒ 08/10/2022 | 09:13 | Autor: RTRS

Rekordna pobjeda rukometašica Borca

Rekordna pobjeda Borčevih rukometašica na evropskoj sceni, 41:17, 24 gola razlike protiv skromne kiparske ekipe Lacija iz Nikozije, za miran revanš i praktično riješeno pitanje oko plasmana u 3. kolo EHF Evropa kupa. Kvalitenije, fizički dominantije, tehnički superiornije, tako bi u najkraćem mogli opisati razliku između ova dva tima.
ŽRK Borac - Lacija - Foto: RTRS
ŽRK Borac - LacijaFoto: RTRS

Borac je od početka nametnuo svoj stil igre, čvrstom igrom u odbrani, crveno-plave su preko polukontri i kontri, postigle veliki broj lakih golova, pa ja već na poluvremenu, prednost Banjalučanki iznosila 14 golova razlike 21:7. U nastavku je ta prednost rasla iz minuta u minut, razbranili su se i golmani, za konačnih 41:17 za polpularne “Osice”.

- Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu, posebno u prvom poluvremenu. Čestitam svojim igračicama na trudu i zalaganju, očekujem još bolje izdanje u nedjelju - rekao je trener Borca Nikola Bijelić

Duška Tintor i Božana Đutković sa po sedam golova, bile su najefikasnije kod domaćih, golman Dunja Јurkas imala je 17 odbrana. U ekipi sa Kipra, istakla se Marinea Solea sa 6 golova.

- Velika je razlika između dva tima, mi nismo profesionalna ekipa, i to se vidjelo u ovom meču. Pružili smo priliku mlađim igračicama da steknu iskustvo. Јednostavno, mi nemamo ovako kvalitetne utakmice na Kipru, i zbog toga smo željeli da mlađim igračicama pružimo šansu - dodala je poslije utakmice Ana Marija Ekatarinesku, rukometašica Lacije.

Revanš utakmica biće odigrana u nedjelju , takođe u dvorani Borik. Borac ima lijepu priliku da prvi put u istoriji kluba izbori plasman u 3. kolo nekog od evropskih takmičenja.

- Mi smo skromni, i plasman u 3 .kolo velika je stvar za naš klub. Ambicije ostaju iste, što bolju plasman u Premijer ligi BiH, a o Evropi, iskreno, puno će zavisiti od narednog žrijeba. Naravno, prvo treba da odradimo posao u nedjelju - rekao je Bijelić.

Revanš susret Borca i Latcije, koji počinje od 17 časova, u nedjelju, možete pratiti u prenosu na našem programu.