latinica  ћирилица
08/10/2022 |  18:50 ⇒ 18:53 | Autor: SRNA

Babalj: Institucije da ispoštuju zahtjeve stranaka opozicije

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Istočno Sarajevo Darko Babalj pozvao je nadležne institucije da ispoštuju zahtjeve opozicionih stranaka za ponovnim brojanjem svih glasova sa proteklih opštih izbora.
Doboj: SDS-konferencija za novinare - Foto: SRNA
Doboj: SDS-konferencija za novinareFoto: SRNA

Babalj je na konferenciji za novinare u Doboju pozvao nadležne da ispitaju sve dostavljene prijave i primjedbe jer će, u suprotnom, doći do nepovjerenja u rad institucija, koje je pozvao da "ne izvlače ono najgore iz opozicije".

Predsjednica Gradskog odbora PDP-a Doboj Olivera Nedić rekla je da je do sada poslala više od 1.000 prigovora Gradskoj izbornoj komisiji i Centralnoj izbornoj komisiji BiH zbog, kako kaže, izbornih neregularnosti, a najavila je i podnošenje stotinjak novih prijava protiv visokorangiranih funkcionera dobojskog SNSD-a.

Predsjednik Pokreta za pravdu i red Nebojša Vukanović izrazio je nezadovoljstvo ćutanjem Ambasade SAD u BiH, te odsustvom reakcije međunarodne zajednice, ali i radom MUP-a Republike Srpske i pravosudnih institucija tokom izbornog procesa.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Teslić Milan Kasapović rekao je da građani sutra treba da se pridruže opozicionim strankama na Trgu Krajine u Banjaluci.