latinica  ћирилица
10/10/2022 |  11:39 ⇒ 13:59 | Autor: SRNA

Kalinić: Porukama mržnje pobijeđeni mogu isprovocirati sukobe

Glasajući za pobjedu Republike Srpske i lidera koji su u stanju da je na odgovoran način zaštite u turbulentnim vremenima koja nas čekaju, većina građana donijela je patriotsku, nepogrešivu i konačnu odluku - sve može biti na prodaju, ali država nikad i nikome, izjavio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Dragan Kalinić.
Dragan Kalinić - Foto: RTRS
Dragan KalinićFoto: RTRS

Napominjući da se bliži dan kada će konačno biti završena postizborna rašomonijada, Kalinić je ocijenio za Srnu da pobjednici imaju razloga za zadovoljstvo jer su na pojedinačnom i generalnom planu postigli odličan rezultat.

- Pobijeđeni i dalje ubjeđuju sebe i svoje biračko tijelo da su pokradeni i da im je pobjeda oduzeta. Porukama mržnje sasvim lako mogu isprovocirati sukobe - upozorio je on.

Kalinić je izrazio nadu da će Centralna izborna komisija BiH u zakonskom roku razriješiti ovu, kako kaže, vještački stvorenu dilemu o tome ko je pobjednik.

- Ovo jeste više nego ubjedljiva pobjeda Milorada Dodika, Željke Cvijanović i koalicije koju predvode. Ali, ovo je i pobjeda većinski politički zrelog i odgovornog naroda koji je u njima, ali i u politici koju vode prepoznao pouzdane i čvrste čuvare Republike Srpske - ukazao je bivši predsjednik Narodne skupštine Srpske.

Prema njegovim riječima, narod je 30 godina od osnivanja Srpske, uprkos negativnoj propagandi opozicije, na vrijeme prepoznao fatalnu opasnost od njenog nestanka pred nadirućim probosanskim kvazigrađanskim, a u suštini unitarističkim politikama koje bi poništile hiljade žrtava palih za slobodnu, demokratsku i ravnopravnu državu.

- Nisu nasjeli na floskule o kriminalu, korupciji, ugrožavanju demokratije, mira i stabilnosti koje su tokom ove kampanje poturale domaće ekspoziture zapadnih birokratija i njihovih službi. Naravno da su to važne stvari i da ih, ko god je na vlasti bio ili će biti, ne može ignorisati - zaključio je Kalinić.

Ali, ocijenio je on, ovaj put u pitanju je bio opstanak države i zato je većina građana glasajući za pobjedu Srpske i lidera koji su u stanju da je na odgovoran način zaštite u turbulentnim vremenima koja nas čekaju donijela patriotsku, nepogrešivu i konačnu odluku.

- Time je jasno poručeno - sve može biti na prodaju, ali država nikad i nikome - naglasio je Kalinić.