latinica  ћирилица
12/10/2022 |  22:37 ⇒ 22:58 | Autor: RTRS

Čavić: Cilj CIK-a je politička eliminacija Dodika (VIDEO)

Cilj CIK-a i pojedinih političara je politička eliminacija lidera SNSD-a Milorada Dodika, upozorava bivši predsjednik Republike i SDS-a Dragan Čavić.
Dragan Čavić - Foto: RTRS
Dragan ČavićFoto: RTRS

Istakao je da je odluka CIK-a o ponovnom prebrojavanju glasova politička, a krajnji cilj je, kaže, brisanje Milorada Dodika sa političke scene Republike Srpske.

Scenario je, kaže, dobro osmišljen.

Tome, ističe, opoziciji i CIK-u pomažu stranci.

U emisiji Telering, Čavić je rekao kako je političko jedinstvo sačuvalo Republiku Srpsku kada su, kao i sada, postojale namjere za njeno ukidanje.

- Mnogo toga se dešavalo. Paralelno je bio čitav niz upaljenih teških vozova koji su trebali potpuno da reformišu Republiku Srpsku. Mi smo to preživjeli. Imali smo štete ali smo preživjeli ali je cilj bio da ne preživimo. Preživjeli smo isključivo, to ponavljam, isključivo zbog jedinstva koga sam uspio da postignem kod svih političkih aktera u Republici Srpskoj da se zajednički odgovori posebno na inicijativu izmjene Ustava i mogu danas izraziti zadovoljstvo da je to kapitalna dobit za Republiku koja se pokazala evo u protekle dvije decenije kao kapitalna vrijednost u smislu sadašnjeg statusa Republike - naveo je Čavić.