latinica  ћирилица
17/10/2022 |  21:20 ⇒ 23:33 | Autor: RTRS

Vranješ: Izborni gubitnici pokušavaju da izvrše prevrat (VIDEO)

Ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ rekao je da je cijeli postizborni proces pokušaj prevrata u režiji opozicije, koja po ko zna koji put gubi izbore.
Aleksandar Vranješ - Foto: RTRS
Aleksandar VranješFoto: RTRS

- Sve zajedno vidim kao pokušaj prevrata od strane opozicije, zajedno sa CIK-om, a uz podršku određenog broja zapadnih ambasada i jednog dijela medija i društvenih mreža - rekao je Vranješ u našoj emisiji Drugi ugao.

Vranješ je istakao da iza svega stoji namjera sluđivanja javnosti, dovođenje u pitanje povjerenja u izborni proces i pokušaj destabilizacije Republike Srpske.

- Na djelu je sluđivanje javnosti koje doživljavam kao pokušaj prevrata da bi se stvorila lažna atmosfera i budućnost Republike Srpske stvarala na ulici, a ne na izborima. To rade oni koji uporno gube na izborima - rekao je on.

Vranješ je istakao da su predstavnici opozicije još u izbornoj noći počeli realizaciju takvih namjera, iako su, kako je rekao, već tada znali da su izgubili.

- Cilj je sluđivanje građana kako bi se pripremili za neko novo stanje, "novu istinu". Opozicija je izgubila izbore i to su znali još u izbornoj noći - naglašava Vranješ i dodaje da su neprihvatljive manipulacije izbornom voljom građana.

On kaže da tako stvaraju stanje haosa, koji se medijski pojačava, te pokušavaju naći nove inkriminacije u svemu.

- Ne možemo više shvatiti za koga opozicija smatra da je oštećen - rekao je Vranješ, dodavši da niko nema pravo tako da se ponaša i dovodi u pitanje volju građana.