latinica  ћирилица
19/10/2022 |  11:58 ⇒ 14:47 | Autor: SRNA

Košarac: Cilj opozicije - destabilizacija Srpske

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je besmislenim i tragikomičnim zahtjev predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da se, na više od 100.000 glasova razlike u korist kandidata SNSD-a Željke Cvijanović, ponovo broje glasovi za srpskog člana Predsjedništva BiH, kao i za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamenta BiH, gdje su razlike između 120.000 i 140.000 glasova u korist SNSD-a.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Uvjeren sam da je nakon ovako bijednog i besmislenog zahtjeva političkog gubitnika Mirka Šarovića svima jasno da je cilj opozicionih partija da po svaku cijenu destabilizuju Republiku Srpsku i spriječe provođenje volje srpskog naroda izražene na izborima - upozorio je Košarac u izjavi za Srnu.

Košarac je dodao da Šarović, Branislav Borenović i ostali gubitnici iz opozicije očajnički traže podršku Sarajeva i stranaca s ciljem potkopavanja i rušenja institucija Republike Srpske.

- Oni su juče pred Tužilaštvom BiH napravili novu besmislenu predstavu za javnost, iako u Krivičnom zakonu BiH jasno piše da to tužilaštvo nije nadležno za izbore za predsjednika Republike Srpske. Čudi me da im se nisu pridružili njihovi stranački poslušnici iz Centralne izborne komisije /CIK/ BiH koji ovih dana u sarajevskim medijima otvoreno provociraju najavljujući mogućnost donošenja odluke o poništavanju izbora u Republici Srpskoj - rekao je Košarac.

Prema njegovim riječima, očigledno je da opozicija još od izborne noći na sve načine pokušava da isprovocira incidente i nemire u Republici Srpskoj, s ciljem da izazovu međunarodnu intervenciju i opravdaju donošenje novih nezakonitih odluka CIK-a.

- To je jedino što je tim gubitnicima preostalo, nakon teškog poraza, s kojim, očito, ne mogu da se pomire. Potrebno je biti strpljiv i sačuvati mir i stabilnost institucija Republike Srpske. Narod je najbolji sudija i njegova volja, izražena na izborima, ne može biti poništena - poručio je Košarac.

On je najoštrije osudio Šarovićeve izjave po sarajevskim medijima o Miloradu Dodiku kao "regionalnoj smetnji".

- Sudbina gubitnika poput Šarovića je da odjednom postanu vidoviti politički analitičari, po nalogu njihovih stranih mentora. Milorad Dodik može otići sa političke scene samo onda kada to odluči narod u Republici Srpskoj, a ne kada to žele Mirko Šarović i njegovi politički šefovi u stranim ambasadama u Sarajevu - naglasio je Košarac.

On je dodao da ne treba biti ni vidovit, niti posebno analitičan da bi se razumjelo čije interese u sarajevskim medijima zastupaju Šarović i ostatak gubitničke opozicije.

- To sigurno nisu interesi Republike Srpske i srpskog naroda, koji je na izborima odlučio da će Milorad Dodik biti predsjednik Republike Srpske, a Mirka Šarovića poslao na smetljište političke istorije - zaključio je Košarac.