latinica  ћирилица
20/10/2022 |  18:49 ⇒ 18:54 | Autor: SRNA

Kecmanović: Ujdurma Zapada i CIK-a pašće u vodu pred reakcijom naroda Srpske

Pisac Vladimir Kecmanović smatra da će postizborna ujdurma Zapada i Centralne izborne komisije BiH, koju je definisao kao potpuno protivpravni akt, pasti u vodu pred reakcijom naroda Republike Srpske.
Vladimir Kecmanović - Foto: Screenshot/YouTube
Vladimir KecmanovićFoto: Screenshot/YouTube

Kecmanović je rekao Srni da je upravo očigledan pritisak Zapada i CIK-a na Republiku Srpsku razlog zbog kojeg je podržao peticiju info-portala "Fakti" protiv prekrajanja izborne volje naroda u Srpskoj.

- OvdЈe je potpuno jasno o čemu se radi. Videćemo šta će da bude, a ja mislim da narod Republike Srpske neće prihvatiti protivpravni akt CIK-a - ocijenio je Kecmanović.

Prema njegovim riječima, glavno pitanje je na osnovu čega se uopšte došlo do ove situacije, osim toga što su predstavnici opozicije davali izjave koje nisu imale osnova.

- Između ostalog, čuo sam izjavu ove protivkandidatkinje iz opozicije /Јelene Trivić/ da ona ne zna da li je došlo do izborne krađe, ali je za novo prebrojavanje glasova. Ne razumem kako - ukazao je Kecmanović.

Prema njegovim riječima, postavlja se i pitanje kako može da bude sporan samo jedan segment izbora dok ostali nisu, što je, kako objašnjava, još jedan dokaz da prisustvujemo postizbornoj ujdurmi.

Brojni intelektualci u Srbiji, Srpskoj i svijetu potpisali su peticiju podrške Miloradu Dodiku i srpskom narodu Republike Srpske pokrenutu u organizaciji info-portala "Fakti" povodom rezultata izbora i pokušaja destabilizacije Republike Srpske.