latinica  ћирилица
21/10/2022 |  10:23 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Za Јelenu Trivić ne vrijede zaključci NSRS; Nikad se ne bi sastala sa Putinom (VIDEO)

Iako se Јelena Trivić (PDP) sastajala sa Kristijanom Šmitom, kojeg Republika Srpska ne priznaje kao visokog predstavnika, sporan bi joj bio, kako kaže, sastanak sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Ističe, i da ima priliku da se s njim sastane, to ne bi uradila.
Јelena Trivić - Foto: RTRS
Јelena TrivićFoto: RTRS

- I da imam priliku da se sastanem sa Putinom to nikad ne bih uradila, jer smatram da je to neodgovorno prema našem narodu. Otvoreno sam rekla u Narodnoj skupštini, ne treba se svrstavati. Rusiji ne možete pomoći u ovom trenutku. U NSRS nismo podržali te zaključke, jer kome važe ti zaključci, za koga vrijede ti zaključci, komad papira - navela je Trivićeva gostujući na Euro njuzu.

Ponovila je još jednom da se zaključci NSRS nigdje ne vide i da oni ništa ne mijenjaju.

Trivićeva je komentarišući sankcije Rusiji rekla i da bi pridruživanje tim sankcijama značilo uvođenje kontra mjera iz Evropske unije.

- Onda moramo razmisliti. Evropska unija je nama bliža i geografski i na svaki drugi način, i ekonomski - to je naš najznačajniji spoljnotrgovinski partner, i u tom pogledu bi trebalo donositi teške odluke koje nije lako ni iskomunicirati - rekla je Trivićeva.