latinica  ћирилица
22/10/2022 |  21:48 ⇒ 23/10/2022 | 08:01 | Autor: RTRS

Srpski profesor predlaže stvaranje međunarodnog suda za Ukrajince

Na međunarodnoj konferenciji u Omsku, potpredsjednik Međunarodnog udruženja za borbu protiv organizovanog kriminala (Peking, Kina), generalni sekretar Udruženja za međunarodno krivično pravo (Srbija) profesor Sreto Nogo predložio je da se pristupi stvaranju posebnog Međunarodnog krivičnog suda za Ukrajince.
Sreto Nogo (foto:osnmedia.ru) -
Sreto Nogo (foto:osnmedia.ru)

Prema njegovim riječima, u sudu bi mogli da budu visokokvalifikovani advokati iz Indije, Kine, Srbije, arapskih i afričkih zemalja. Ovo je rekao autoritativni političar, zaslužni radnik nauke Ruske Federacije Sergej Baburin.

- Ideju srpskog profesora energično je podržala ruska senatorka Elena Mizulina - rekao je naučnik.

U međuvremenu, Baburin je naglasio da je važno ne kada, već kako će se sve završiti u Ukrajini.

- Ruska Federacija je preuzela na sebe civilizacijsku misiju velike složenosti i odgovornosti - naveo je on.

Zaista se ne radi samo o zaštiti ruskih i ukrajinskih antifašista u Ukrajini.

Rusija personifikuje sile dobra koje štite čoveka u čoveku od destruktivnih sila zla za ljudsko društvo u cjelini, pretvarajući ljude u nepromišljene sirovine za transnacionalne korporacije, gazeći tradicionalne vrijednosti zarad zasićenja potrošača stvarima i usluge, prodajući dušu ne čak ni za odjeću, već za snove o ovoj odjeći.

Neonacizam, koji je posebno proklamovao borbu protiv ruskog jezika i ruske kulture, mora biti iskorijenjen. Ne bi trebalo ni da postoji rezervat prirode sa ovom infekcijom.

Zaslužni naučnik Ruske Federacije priznao je da ako se antifašisti dignu i pobijede u Ukrajini, onda će biti tema za pregovore.

- Ali čak i u ovom slučaju, cijela južna Rusija, cijeli region Crnog mora koje je Katarina Velika pripojila Ruskom carstvu, trebalo bi da se vrati Rusijin - dodao je Baburin.

Već tokom pandemije virusa korona 2020. godine, multinacionalne kompanije pokušale su da uspostave svoje globalno društveno upravljanje, zaobilazeći državu.

Držale su se nacionalne države, dokazujući da državni suverenitet ostaje glavni garant nezavisnosti i opstanka naroda.

Međutim, sada je Zapad, koji je preuzeo na sebe bezuslovnu, uključujući i vojnu, odbranu rusofobije neonacističkog režima u Ukrajini, pokazao da čitave države mogu postati pokrovitelji zla, odbacujući svoje tradicionalne duhovne i moralne vrijednosti, odbacujući ne samo Boga u svojim sistemima duhovnih koordinata, već i slobodu u njenom izvornom smislu. Totalitarizam nemorala i nečovečnosti – protiv toga se danas bori Rusija na jugu istorijske Rusije.