latinica  ћирилица
25/10/2022 |  19:33 ⇒ 26/10/2022 | 10:25 | Autor: RTRS

U Banjaluci održan miting "Otadžbina zove": CIK-u poručeno da je narod Srpske izabrao (FOTO/VIDEO)

U Banjaluci je održan narodni miting "Otadžbina zove", na kojem je prisustvovalo 50.000 građana.
Miting u Banjaluci - Foto: RTRS
Miting u BanjaluciFoto: RTRS

Sa Trga Krajine, Sarajevu i opoziciji je poslata poruka - nećemo dozvoliti da mijenjate izbornu volju građana.

Velika skupština naroda Republike Srpske uputila je danas iz svog najvećeg grada, BanjalukeNarodni proglas u kojem poručuju da neće antidejtonsku i antiustavnu BiH, niti BiH koja je samo po volji bošnjačkog naroda.

Podsjetili su da je Republiku Srpsku osnovao narod 9. januara 1992. godine, odbranio je sa svojom Vojskom i očuvao svih ovih 27 godina mira.

Miting u Banjaluci (Foto: RTRS)

- Nećemo antidejtonsku i antiustavnu BiH, vratite nam Ustav BiH da ne bi morali da odemo iz nje - ističe se u Proglasu koji je pročitan u parku "Mladen Stojanović" na narodnom skupu vladajuće koalicije pod nazivom "Otadžbina zove".

Najupečatljivije su poruke građana koji su, kako kažu, došli u Banjaluku da podrže volju naroda i svog predsjedika, Milorada Dodika.

Zabrinuti su i osuđuju sve ovo što se dešava poslije 2. oktobra. Velike kritike uputili su na rad Centralne izborne komisije.

- Mi nismo narod koji mrzi, koji hoće nešto što nije njegovo, Srpska je zemlja koja se voli - rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, sa narodnog mitinga za odbranu Republike Srpske pod nazivom "Otadžbina zove", koji se održao u Banjaluci.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

Mi smo imali izbore 2. oktobra i tamo pokazali šta je volja naroda, a onda je nelegalni CIK odlučio da one koji su legalno izabrani skloni u stranu i da radi po nalogu opozicije, izjavila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Banjaluka i Srpska su večeras pokazali da su u punom demokratskom kapacitetu, rekao je Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, sa narodnog mitinga za odbranu Republike Srpske pod nazivom "Otadžbina zove".

Ne postoji niko jači od naroda i narodne volje, poručio je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, sa narodnog mitinga za odbranu Republike Srpske pod nazivom "Otadžbina zove", koji se održava u Banjaluci.

Skupili smo se ovdje da spriječimo ono što je od devedesetih godina tutnjalo Evropom i pomelo tradiciju, porodicu i sve ono što moramo da branimo da bismo opstali, izjavio je proslavljeni režiser Emir Kusturica na narodnom mitingu "Otadžbina zove" u Banjaluci.

Večerašnjim narodnim skupom "Otadžbina zove" ispisana je istorija i poslata poruka da je Republika Srpska jaka, hrabra, jedinstvena i da niko neće zavaditi braću, ni onda kada različito misle, izjavio je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić na narodnom mitingu "Otadžbina zove" u Banjaluci.

Narod Republike Srpske je večeras na skupu "Otadžbina zove" u Banjaluci rekao da želi život u slobodi, da će je braniti, ali i da neće ćutati na nepravdu koja mu se čini, rekao je Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije.

Zamjenik predsjednika DEMOS-a Spomenka Stevanović čestitala je narodu koji je u velikom broju stigao na narodni miting "Otadžbina zove" u Banjaluci poručivši da je Milorad Dodik izabran voljom naroda Srpske.

Centralna izborna komisija BiH da ne prekraja volju naroda Republike Srpske koji je izabrao Milorada Dodika za predsjednika Srpske, izjavio je predsjednik NPS-a Darko Banjac na narodnom mitingu "Otadžbina zove" u Banjaluci.