latinica  ћирилица
25/10/2022 |  19:36 ⇒ 19:55 | Autor: RTRS

Stevandić: Ispisana istorija - Srpska jaka i jedinstvena (VIDEO)

Večerašnjim narodnim skupom "Otadžbina zove" ispisana je istorija i poslata poruka da je Republika Srpska jaka, hrabra, jedinstvena i da niko neće zavaditi braću, ni onda kada različito misle, izjavio je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić na narodnom mitingu "Otadžbina zove" u Banjaluci.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- Neka prestanu da pokušavaju da mijenjaju našu volju. Srpski narod je prošao mnoga teška vremena, tražio se način da se izaberu oni koji nisu po volji Srba, pale su mnoge glave i karijere, ali je Republika Srpska opstala - rekao je Stevandić.

Stevandić je poručio da bi "oni koji su vodili Srpsku i 1992. godine i danas bili spremni da se žrtvuju i da stave svoj lični interes pozadi, a da Srpsku brane i da brane njeno pravo da sama bira svoje predsjednike, člana Predsjedništva, poslanike".

- Dok god Republika sama bira svoje predstavnike mi ćemo da podsjećamo da smo toliko jaki i samostalni i da oni koji su htjeli da nas podijele, ovdje prije desetak dana izveli našu braću, sestre i kumove, nisu uspjeli. Mi večeras nećemo reći nijednu ružnu riječ i oni koji su tada bili Trgu su naša braća, a braća mogu da različito misle, ali ne da se tuku. Nismo tako Republiku stvarali. Nema sreće u onome ko izda svoga predsjednika i državu. Јeste da se tako bolje prođe, ali nema srećne sudbine, djece i države gdje se izda - rekao je Stevandić. 

Stevandić je poručio da "Srpska neće izdati sebe i svog predsjednika".

- Vremena koja slijede neće biti laka, ali niko ne može dobiti bitku protiv ovog okupljenog naroda - istakao je Stevandić.