latinica  ћирилица
27/10/2022 |  14:47 ⇒ 16:32 | Autor: RTRS

Hadžiabdić: Kontrolno brojanje utvrdilo izbornu volju; Koliko god puta da brojimo, situacija će biti ista (VIDEO)

Utvrdili smo rezultate izbora za cijelu BiH i ne znam koliko puta ponovo da brojimo, naći ćemo istu situaciju. I da poništimo rezultate, ponovo nam se isto može desiti, rekla je danas član CIK-a BiH Irena Hadžiabdić na sjednici Komisije.
CIK - Foto: RTRS
CIKFoto: RTRS

- Najbitnije je da li se volja birača prepravljala, a ja iz ovih nalaza nisam vidjela da nešto ukazuje na to - rekla je ona.

Hadžiabdićeva je rekla da je izborni proces obilježen nizom manjakovosti, koje se pretežno odnose na tehničku prirodu, te da su obrasci bili najproblematičniji aspekt.

- Bilo je mnogo problema sa pronalaskom materijala i uopšteno jako puno problema sa kontrolnim brojanjem. Naše kontolno brojanje je utvrdilo izbornu volju za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske i, pored haosa sa materijalom, ono što smo pronašli mogu biti utvrđeni rezultat za izbore - istakla je ona.

CIK BiH danas na sjednici analizira izvještaj Glavnog centra za brojanje i donijeće odgovarajuće odluke u vezi rezultata ponovnog brojanja za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.