latinica  ћирилица
28/10/2022 |  13:36 ⇒ 14:32 | Autor: Agencije

Milanović: Dodik srpski patriota kakvog želim u susjedstvu u BiH

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je Milorad Dodik srpski patriota i da takvog Srbina "želi za susjeda".
Milorad Dodik i Zoran Milanović (Foto: predsjednik.hr) -
Milorad Dodik i Zoran Milanović (Foto: predsjednik.hr)

Milanović je podsjetio da se Dodik usprotivio tužbi koju su bošnjački lideri htjeli podići protiv Hrvatske zbog Pelješkog mosta.

- Imamo kineskog premijera koji je sad isključen, skoro uhapšen, koji je govorio 15 minuta na otvaranju Pelješkog mosta, kao ja, Plenković i Јandroković, kao da su Kinezi to platili. Dodika nisu ni pozvali. I sad su ga pokušali pokrasti na izborima, to je grozno. Dodik je srpski patriota, nikad se nećemo slagati u svemu, ali oni su samostalni i nezavisni, čak i u Beogradu, i takvog Srbina želim za susjeda u BiH. Јelena Trivić – pa nema ko joj nije dao novac, deset puta je gora od Dodika - rekao je Milanović.

Milanović ističe da Milorad Dodik ne da nije na daljinskom Vučića niti je protiv njega, nego je divlje nezavisan.

- Ostalo je kupljeno prljavim novcem. Čovjek je pobijedio s 30.000 glasova na 600.000 glasova. To je prednost koju je imala Kolinda nad Јosipovićem na dva miliona glasova, uključujući dijasporu - rekao je Milanović.

Dodika je Milanović spomenuo i ranije tokom konferencije za novinare, kada je govorio o Srebrenici i Јasenovcu.

- Kao što nama dio Srba lijepi etiketu za Јasenovac - a to sam zamolio Dodika da spusti loptu - tako sada Muslimani i Bošnjaci pokušavaju ubiti Boga u Srbima. To je korak do toga da Srbe nazivate genocidnim narodom. I na kraju, kakve veze Dodik, a posebno ja imam sa Srebrenicom? Da ću se klanjati nekim idolima, neću - rekao je Milanović.