latinica  ћирилица
30/10/2022 |  14:55 ⇒ 15:29 | Autor: SRNA

Vulić: Demokratija i satira ne može opravdati poziv za likvidaciju

Nema demokratije i satire kojom se može opravdati poziv na likvidaciju, rekla je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić komentarišući pitanje novinara Senada Hadžifejzovića u televizijskoj emisiji da li srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika treba ubiti.
Sanja Vulić - Foto: RTRS
Sanja VulićFoto: RTRS

- Sve češći su pozivi na ubistva/likvidaciju u javnom prostoru i ovo je definitivno alarm da kroz zakonske okvire moramo definisati javni dijalog. Nema demokratije koja odobrava poziv na ubistvo. Ne postoji satira kojom se može opravdati poziv na likvidaciju, što je bio slučaj kada je BN televizija pozvala na moju likvidaciju - rekla je Vulićeva za Alternativnu televiziju.

Ona kaže da bi Regulatorna agencija za komunikacije BiH trebalo da reaguje na ovakve pojave.

- Milorad Dodik je lider i to što pojedinci ne mogu podnijeti, to što nisu predodređeni da budu lideri, to treba da rješavaju sa svojim egom, a ne da pozivaju na ubistva. Život nema cijenu, za ljude, a neljudima ništa sveto nije, pa ni život - kaže Vulićeva.

Vlasnik i direktor Fejs TV Senad Hadžifejzović je, tokom razgovora sa gostom u emisiji o tome šta da se radi sa Dodikom, upitao da li je rješenje da je "smijeni, smiri, ubije?".