latinica  ћирилица
02/11/2022 |  20:58 ⇒ 21:00 | Autor: SRNA

Predstavnik SAD u SB UN o izborima u BiH (VIDEO)

Predstavnik SAD u Savjetu bezbjednosti UN pozdravio je jednoglasno usvajanje rezolucije o produženju mandata EUFOR misije Altea čime je poslata poruka o jasnom podržavanju ove veoma važne misije za održavanje mira i bezbjednosti u BiH.
Predstavnik SAD u SB UN - Foto: Screenshot/YouTube
Predstavnik SAD u SB UNFoto: Screenshot/YouTube

Upućena je zahvalnost EU i njenim članicama na posvećenosti misiji Altea.

U obraćanju Savjetu bezbjednosti naglašeno je da Amerika ostaje posvećena cilju ostvarenja demokratske, stabilne i napredne BiH i da podržava punu integraciju te zemlje u transatlantsku zajednicu i put ka članstvu u EU.

- Poštovanje demokratskih institucija i integritet izbora su vitalne komponente ovih težnji zbog čega je izražena zabrinutost oko optužbi za neregularnosti na nedavnim izborima, posebno za predsjednika Republike Srpske i nedostatak odgovornosti za počinioce tih neregularnosti - navedeno je u obraćanju.

Prema riječima predstavnika, SAD ohrabruje institucije BiH da u potpunosti provjere neregularnosti koje su iznijeli posmatrači izbora.

- Kada izborni rezultati budu potvrđeni, pozivamo lidere svih strana da ulože sve napore kako bi podržali brzo formiranje vlasti - dodao je on.