latinica  ћирилица
04/11/2022 |  18:32 ⇒ 18:38 | Autor: RTRS

Cvijanović-Edštadler: Institucije Srpske posvećene evropskom putu

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Banjaluci sa saveznom ministarkom za Evropsku uniju i ustavna pitanja Austrije Karolinom Edštadler.
Željka Cvijanović i Karolina Edštadler (Foto: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Željka Cvijanović i Karolina Edštadler (Foto: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

Sagovornice su razmijenile mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, procesu evropskih integracija, kao i perspektivi dobijanja kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.

Predsjednica Cvijanović je istakla da su institucije Srpske posvećene evropskom putu, te da od EU i zemalja članica očekuju realističan i principijelan pristup prema BiH, kao i puno uvažavanje njene ustavne strukture. 

Predsjednica Srpske je naglasila važnost očuvanja mira i stabilnosti, te efikasnog prevazilaženja političkih izazova u BiH putem unutrašnjeg dijaloga predstavnika svih konstitutivnih naroda. 

Na sastanku je konstatovano da je Austrija značajan spoljnotrgovinski partner Republike Srpske, te izražena opredijeljenost ka daljem unapređenju privredne saradnje.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)