latinica  ћирилица
04/11/2022 |  18:49 ⇒ 21:39 | Autor: RTRS

Dodik na obilježavanju Dana nacionalnog jedinstva Rusije: Јedinstvo važno za svaku državu (VIDEO)

Rusija obilježava Dan nacionalnog jedinstva. U Ruskom domu u Beogradu održana je svečana akademija, kojoj prisustvuje i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, na poziv ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Bocan Harčenka.
Obilježavanje Dana ruskog jedinstva u Beogradu - Foto: RTRS
Obilježavanje Dana ruskog jedinstva u BeograduFoto: RTRS

Uz čestitke Rusiji, Dodik je naveo da će se odazvati na poziv ruskih zvaničnika, zahvalivši na dosadašnjoj podršci Ruske Federacije.

- To je razlog zašto sam ovdje u ime Srba iz Republike Srpske i u ime Republike Srpske. Uvijek ću biti na ovom mjestu kada me pozovu naši prijatelji Rusi - rekao je on.

On je zahvalio na pozivu ruskom ambasadoru, ali i predsjednici Savjeta Federacije Federalne Skupštine Ruske Federacije Valentini Matvijenko koja je Dodiku čestitala pobjedu na izborima.

Dodik je istakao da je za svaku državu, tako i za Rusku Federaciju, važno jedinstvo. Istakao je da je Rusija prijateljska zemlja, koja nikada nije nametala rješenja za Srpsku i BiH.

- Sa pažnjom i simpatijama posmatramo ruski narod, doživljavamo ga na taj način i želimo mu sve najbolje - rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da nije moguće uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji i dodao da tako nešto ne može da se desi. Poručio je da pritisci Zapada nisu i neće uroditi plodom.

Bocan-Harčenko je čestitao Dodiku pobjedu na izborima za predsjednika Republike Srpske. 

- Dodika, između svih zajedničkih srpskih i ruskih vrijednosti koje posjeduje, posebno odlikuje nesalomivost - rekao je Bocan-Harčenko, nakon čega se salom prolomio dugotrajan aplauz.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

Obilježavanju Dana narodnog jedinstva u Ruskom domu u Beogradu prisustvuju brojne zvanice iz političkog, kulturnog, vjerskog i sportskog života Srbije i Republike Srpske.

Povodom Dana narodnog jedinstva promovisana je specijalna poštanska marka u čast 145. godišnjice prvog izdanja romana "Ana Karenjina" Lava Tolstoja.

U muzičkom dijelu programa akademije predstavila se Pavlina Radovanović iz Orahovca s pjesmom "Velika Rusija", etno grupa "Trag" iz Banjaluke i etno grupa "Uspomene" iz Drvara.