latinica  ћирилица
06/11/2022 |  15:05 ⇒ 07/11/2022 | 10:03 | Autor: TANЈUG

Od sutra više nema srpskih policajaca na sjeveru Kosova (VIDEO)

Više od 300 srpskih policajaca sa sjevera Kosova razdužilo je danas uniforme kosovske policije u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.
Predstavnici Srba napuštaju prištinsku policiju (Foto: TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM) -
Predstavnici Srba napuštaju prištinsku policiju (Foto: TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM)

Uniforme su razdužili oko 14.00 časova.

Јedan od policajaca se nakon toga obratio okupljenim novinarima i rekao da su svi predali ostavke i da od sutra više nema srpskih policajaca na sjeveru Kosova.

Očekuje se da će njihove ostale kolege ostavke podnijeti sutra, javio je "Kosovo onlajn".

SRPSKI POLICAЈCI I SLUŽBENICI NA ЈARINjU NAPUSTILI SLUŽBU

Srpski policajci i službenici koji su u okviru institucija samoproglašenog Kosova radili na administrativnom prelazu Јarinje predali su uniforme i izašli iz službe.

Na Јarinje je oko 16.00 časova zajedno došlo 70 srpskih službenika, a zatim su predali uniforme i ostavke, javio je portal Kosovo onlajn.

Istovremeno to su uradili svi pogranični službenici i policajci, a među onima koji su dali ostavke na dužnost bilo je i predstavnika bošnjačke nacionalne manjine.

Politički i institucionalni predstavnici Srba sa Kosmeta donijeli su juče odluku da napuste sve političke institucije - skupštinu i vladu privremene uprave u Prištini, kao i četiri opštine na sjeveru Kosmeta, pravosudne organe, policiju i administraciju.