latinica  ћирилица
12/11/2022 |  17:48 ⇒ 13/11/2022 | 07:32 | Autor: RTRS

Šarović prenio ovlašćenja predsjednika SDS-a na Miličevića (VIDEO)

Predsjednik SDS-a u ostavci Mirko Šarović potvrdio je danas ostavku na ovu funkciju i rekao da je sva ovlaštenja prenio na predsjednika Glavnog odbora stranke Milana Miličevića.
Bijeljina - Milan Miličević - Foto: RTRS
Bijeljina - Milan MiličevićFoto: RTRS

- S obzirom da su svi članovi Predsjedništva SDS-a podnijeli ostavke i ja kao predsjednik stranke kao čin vlastite odgovornosti spram proteklih izbora i da bismo dali šansu da stranka uđe u proces reforme, prenio sam svoja ovlašćenja na Miličevića i on će od danas biti vršilac dužnosti predsjednika SDS-a - rekao je Šarović.

Miličević će voditi stranku do izbora novog predsjednika.

Prihvatanjem ostavki Predsjedništva SDS-a započinje i proces unutarstranačkih izbora koji će se održati u februaru sljedeće godine.

Šarović i ostali članovi Predsjedništva SDS-a podnijeli su ostavke na funkcije u stranci 3. novembra.

Sjednica Glavnog odbora SDS-a, koja je održana u Bijeljini, protekla je u opštim kritikama na račun predsjednika u ostavci, Mirka Šarovića, uz zahtjeve da neko drugi treba da preuzme vođenje stranke do izbora novog predsjednika.

Podsjećamo, Glavni odbor SDS-a analizirao je danas u Bijeljini izborni rezultat za koji su konstatovali da je loš, ali uprkos tome predsjednik u ostavci Mirko Šarović smatra da je obavezno da budu dio vlasti na nivou BiH.

Na pitanje da li pregovara o vlasti na nivou BiH, Šarović je rekao da je SDS-u i cijeloj opoziciji stalo da o tome zauzme jasan stav i vjeruje da će ga dati već danas.