latinica  ћирилица
13/11/2022 |  11:32 ⇒ 17:42 | Autor: RTRS

Dodik: Okupljanjem oko Srpske pokažimo njenu snagu

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da nakon polaganja zakletve u utorak, 15. novembra planira da organizuje sastanke sa predstavnicima parlamentarnih političkih partija, od kojih očekuje da se izjasne da li žele da budu dio široke koalicije kako bi obezbijedili dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini.
Milorad Dodik (Foto: instagram.com/ mdodik.official) -
Milorad Dodik (Foto: instagram.com/ mdodik.official)

Dodik je na Instagramu napisao da formiranje vlasti na osnovu izbornih rezultata u Republici Srpskoj počinje u utorak, 15. novembra održavanjem konstitutivne sjednice Narodne skupštine, na kojoj će položiti zakletvu kao predsjednik Republike.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

- Naš cilj je brzo formiranje stabilne vlasti kako bismo nastavili da radimo na prioritetnim ekonomskim pitanjima koja nas opterećuju i koja zahtijevaju adekvatan odgovor institucija Srpske. Očekujem da se okupimo oko Republike Srpske i time pokažemo njenu snagu i da zajedno radimo na očuvanju nacionalnih interesa i stvaranju boljih uslova za život našeg naroda - naveo je Dodik.

On je dodao da želi jačanje odnosa sa prijateljima u regionu i svijetu i da realizuju projekte koje su ranije definisali kao strateški značajne.

- Na tome ću raditi u narednom periodu - poručio je Dodik.