latinica  ћирилица
15/11/2022 |  16:55 ⇒ 16/11/2022 | 08:08 | Autor: RTRS

Dodik preuzeo dužnost predsjednika Srpske (FOTO/VIDEO)

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik preuzeo je danas dužnost od dosadašnje predsjednice Srpske Željke Cvijanović.
Svečana primopredaja dužnosti predsjednika Republike Srpske (Foto: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Svečana primopredaja dužnosti predsjednika Republike Srpske (Foto: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

Dodik je, u obraćanju nakon svečanog čina primopredaje dužnosti u Palati Republike, podsjetio da je treći put na ovoj funkciji, dodajući da je pred nama izazovno vrijeme koje zahtijeva jedinstvo i zajedništvo.

- Treći put sam ovdje. Narodna volja, naš angažman, okolnosti su to sve htjele. Јednako sam srećan i ponosan, a moram reći i odgovorniji nego što sam možda bio prvi put. Funkcija predsjednika Republike nije samo operativna, ona je i simbolična, u sebi nosi i politički, moralni, psihološki i svaki drugi dignitet - istakao je Dodik tokom svečanog čina.

Foto: SRNA

On je podsjetio da je prije četiri godine zajedno sa Željkom Cvijanović stajao na istom ovom mjestu, samo u obrnutim ulogama.

- Јa sam išao u Sarajevo, ona je ostala ovdje, sad ona ide u Sarajevo, a ja ostajem ovdje - naveo je Dodik.

Cvijanovićeva, koja je novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH, istakla je da je Republika Srpska stabilna, sposobna da ovlada svim procesima i očuva stabilnost i mir.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Ona je zahvalila Dodiku za sve godine zajedničkog uspješnog rada, podsjećajući da sutra stupa na novu dužnost.

Foto: RTRS

- Predsjednik Dodik i svi naši ljudi u NSRS i Vladi moći će se oslanjati na mene, kao što i ja znam da ću se moći osloniti na njih i bilježićemo zajedno nove uspjehe - istakla je Cvijanovićeva.

Dodik i Cvijanovićeva prethodno su položili zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.