latinica  ћирилица
18/11/2022 |  21:07 ⇒ 21:32 | Autor: RTRS

Dodik o cijeni električne energije (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras da će cijena električne energije u Republici Srpskoj za prosječnu potrošnju iz prošle godine, što je oko 500 kilovata mjesečno, ostati u garantovanim granicama, dok će za potrošnju iznad toga cijena biti veća.
Električna energija - Foto: RTRS
Električna energijaFoto: RTRS

- Mi ćemo ostati u procesu garantovane cijene električne energije za prosječnu potrošnju iz prošle godine, a to je po domaćinstvu oko 500 kilovata mjesečno. I to se neće mijenjati. A to je 80 odsto porodica u Republici Srpskoj. Onaj ko potroši 500 kilovata neće platiti ni pfeninga više, ali onaj ko potroši 1.000 i više platiće više i sva priča je u tome - rekao je Dodik u emisiji RTRS-a Republika Srpska pita predsjednika.

On je istakao da vlast vodi računa o građanima.

- Da bi sačuvali cijenu električnu energiju za stanovništvo, mi smo morali da imamo neke resurse, koje smo prodali inostranim partnerima. Ako sada potrošimo taj višak, onda šta ćemo prodati, kako ćemo nadomjestiti gubitak koji imamo iz jeftine električne energije za domaćinstva. To je naš izbor, mi vodimo brigu o našim građanima - rekao je Dodik.