latinica  ћирилица
19/11/2022 |  08:29 ⇒ 08:29 | Autor: SRNA

Kolovozi klizavi, mjestimično gusta magla u kotlinama

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a mjestimično gusta magla smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj na pojedinim dionicama u kotlinama i duž riječnih tokova.
Magla - Foto: RTRS
MaglaFoto: RTRS

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Gradiška - Nova Topola -Klašnice, Sokolac - Podromanija, Banjaluka - Srpske Toplice, Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/, Čelinac - Kotor Varoš, Teslić - Podjezera, Prijedor - Stara Rijeka, kao i Prijedor - Kozarac.

Izmjene u saobraćaju su i u tunelima "Čeljigovići" na magistralnom putu Lapišnica - Ljubogošta i "Stambolčić" na putu Pale - Podgrab, kao i na magistralnom putu kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta.

Zbog kvara na vodovodnoj cijevi, saobraćaj se odvija usporeno na dijelu magistralnog puta Prijedor - Sanski Most, u Ulici Kralja Aleksandra u Prijedoru.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na putevima Stari Ugljevik - Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, Srbac - Gornja Vijaka - Razboj, Razboj - Tedin Han i Tedin Han - Teslić, Foča - Goražde u Filipovićima, Јezero - Šipovo, Ukrina - Gornja Vijaka i Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje, kao i na pravcu Laktaši - Srbac.

U FBiH se radi na dionici magistralnog puta Žitomislići - Počitelj, Sarajevo - Vogošća, Doboj - Maglaj, na dionici auto-puta Zenica sjever - Zenica jug i na putu Јajce - Donji Vakuf u tunelu "Skela".

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.