latinica  ћирилица
19/11/2022 |  19:14 ⇒ 20:26 | Autor: SRNA

Djeca i vaterpolisti zbog udisanja isparenja hlora završili u bolnici

Dvanaestoro djece i nekoliko prvotimaca subotičkog Vaterpolo kluba Spartak zatražilo je medicinsku pomoć zbog udisanja isparenja hlora u bazenima subotičkog Sportsko-rekreativnog centra Prozivka, a jedno dijete je zadržano u bolnici, prenose Večernje novosti.
Bazen (Foto: EPA-EFE/Brais Lorenzo, ilustracija) -
Bazen (Foto: EPA-EFE/Brais Lorenzo, ilustracija)

Predsjednik Vaterpolo kluba Spartak Laslo Јoža potvrdio je da je vjerovatno došlo do "tretiranja vode" u malom bazenu i isparavanja hlora.

On je ocijenio da će sve proći bez težih posljedica, iako je došlo do nadražaja disajnih organa o čemu svjedoči i medicinska dokumentacija.

Јoža kaže da su se zbog svega ovoga bili prisiljeni da zatraže odlaganje prvenstvenih utakmica muške i ženske selekcije.

Majka jednog dvanaestogodišnjaka ispričala je da su, kada su sinoć u uobičajeno vrijeme došli po djecu poslije treninga, mališani već odavno bili napolju.

- Trening im je počeo u pola osam, a već oko osam im je trener rekao da izađu iz velikog bazena. Djeca su pričala da je mali bazen pored bio zelene boje i da je cijeli kompleks smrdio na sredstvo za čišćenje - ispričala je ona.

Dodaje da su roditelji ogorčeni što se ništa ne preduzima, jer su djeca već nekoliko puta dolazila ispucalih dlanova i stopala zbog velike količine hlora u vodi.