latinica  ћирилица
20/11/2022 |  08:23 | Autor: SRNA

Poledica i ugažen snijeg na dionicama u višim predjelima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH na pojedinim dionicama u višim predjelima i preko prevoja ima ugaženog snijega i poledice, dok se u nižim predjelima saobraća se po mokrim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Kiša - Foto: RTRS
KišaFoto: RTRS

Učestali su odroni zemlje ili kamenja, posebno na dionicama Banjaluka – Crna Rijeka u mjestu Dabrac, Karanovac - Kneževo, Banjaluka - Teslić preko Borja, Sarajevo - Foča, Foča - Šćepan Polje i Višegrad - Ustiprača.

Iz AMS apeluju da vozači voze maksimalno oprezno i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Gradiška - Nova Topola -Klašnice, Sokolac - Podromanija, Banjaluka - Srpske Toplice, Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/, Čelinac - Kotor Varoš, Teslić - Podjezera, Prijedor - Stara Rijeka, kao i Prijedor - Kozarac.

Izmjene u saobraćaju su i u tunelima "Čeljigovići" na magistralnom putu Lapišnica - Ljubogošta i "Stambolčić" na putu Pale - Podgrab, kao i na magistralnom putu kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta.

Zbog kvara na vodovodnoj cijevi, saobraćaj se odvija usporeno na dijelu magistralnog puta Prijedor - Sanski Most, u Ulici Kralja Aleksandra u Prijedoru.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na putevima Stari Ugljevik - Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, Srbac - Gornja Vijaka - Razboj, Razboj - Tedin Han i Tedin Han - Teslić, Foča - Goražde u Filipovićima, Јezero - Šipovo, Ukrina - Gornja Vijaka i Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje, kao i na pravcu Laktaši - Srbac.

Na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza, na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona.

Na mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar - granica sa Srbijom zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na području FBiH ugaženog snijega i poledice na kolovozu ima na putnim pravcima Glamoč - Mliništa, Ripač - Vrtoče i Resanovci - Drvar - Bosanski Petrovac.

Radovi su u toku na dionicama Sarajevo - Vogošća, Doboj - Maglaj, na dionici auto-puta Zenica sjever - Zenica jug i na putu Јajce - Donji Vakuf u tunelu "Skela".

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.