latinica  ћирилица
20/11/2022 |  18:17 ⇒ 20:03 | Autor: SRNA

Za jedan dan odgođena primjena odluke o kažnjavanju vozača sa srpskim tablicama

Policija samoproglašenog Kosova saopštila je da se za jedan dan odlaže primjena odluke o novčanom kažnjavanju vlasnika automobila koji saobraćaju sa vozilima sa registarskim oznakama gradova sa Kosova i Metohije koje izdaju izmještena odjeljenja MUP-a Srbije.
Merdare - Foto: RTS
MerdareFoto: RTS

Prethodnom odlukom privremene Vlade samoproglašenog Kosova rok za početak kažnjavanja, umjesto opomena, istekao bi u ponoć.

U novoj naredbi iz Privremene vlade u Prištini navodi se da će opomene biti izricane još sutra do ponoći, poslije čega će do 21. januara naredne godine biti izricane novčane kazne.

Iz Kosovske policije dodali su da u skladu sa operativnim planovima nastavljaju "angažovanje na sprovođenju zakona i ustavnog poretka", kao i na sprovođenju odluke Privremene vlade od 28. oktobra koja se odnosi na postupak registracije vozila sa tablicama "PR", "KM", "PZ", "GL", "UR", "PE" i "ĐA" na "RKS" registarske tablice.

U saopštenju se ističe da je od početka primjene Odluke o preregistraciji izrečeno 1 740 opomena vozačima sa tim tablicama.

U Briselu je za sutra najavljen sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Vlade samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija.