latinica  ћирилица
20/11/2022 |  20:15 ⇒ 21/11/2022 | 08:59 | Autor: RTRS

Lukač: MUP spreman da odgovori na sve izazove u Srpskoj (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je za RTRS da je MUP Srpske za 30 godina postojanja izrastao u savremenu instituciju koja može da odgovori svim izazovima u Srpskoj.
Dragan Lukač - Foto: RTRS
Dragan LukačFoto: RTRS

Lukač je svim pripadnicima MUP-a čestitao krsnu slavu - Aranđelovdan, podsjećajući da je MUP od prvog dana postojanja učestvovao u odbrani Republike Srpske.

- U prvih 30 godina MUP Srpske je opstao, mnogo napredovao i danas imamo savremenu instituciju koja može da odgovori svim izazovima u Srpskoj, čak i terorističkim aktima - rekao je ministar u našem Dnevniku plus.

On je dodao da je u posljednjih deset godina mnogo urađeno na opremanju policije i školovanju kadrova.

- Uložena su znatna sredstva, Vlada Srpske je prepoznala ono što je potrebno policiji - rekao je Lukač.

Lukač je naveo da na našem području djeluju jake kriminalne grupe, ističući da MUP Srpske predano radi na borbi protiv kriminala.

- U ovoj godini uspjeli smo da razbijemo 15 kriminalnih grupa - rekao je ministar Lukač.

Lukač je naveo d se u proteklom periodu na teritoriji Republike Srpske pojavio veći broj migranata, ali se MUP Srpske veoma uspješno borio sa tim problemom.

- Vlada Srpske je zauzela stav da nema migrantskih kampova na našoj teritoriji i to je bila ispravna odluka, jer su u Federaciji BiH svi kampovi donijeli mnogo poblema lokalnom stanovništvu - naveo je Lukač, dodajući da očekuje da će se sa dolaskom zimskog perioda smanjiti priliv migranata, ali da će se na proljeće opet doći do ekspanzije i da MUP treba da bude uvijek spreman da reaguje i spriječi migrante da naprave bilo kakvu štetu.

Lukač je rekao da je BiH i dalje jedina zemlja u Evropi koja nema potpunu saradnju sa Evropolom, zbog opstrukcija iz FBiH, ali da očekuje da će se i ovo pitanje riješiti u narednih nekoliko mjeseci.