latinica  ћирилица
21/11/2022 |  07:23 ⇒ 07:33 | Autor: RTS

Denver bez Јokića za pola koša bolji od Dalasa (VIDEO)

Denver nagetsi bez svog najboljeg košarkaša Nikole Јokića savladali su Dalas mevrikse 98:97, Nikola Јović ponovo je bio starter za Majami hit, ali to nije pomoglo timu da izbjegne treći poraz u nizu. Od njih su bolji bili košarkaši Klivlenda sa 113:87.
Košarka (Foto: EPA-EFE/KAI FOERSTERLING) -
Košarka (Foto: EPA-EFE/KAI FOERSTERLING)

Nagetsi su u neizvjesnom meču i neizvjesnoj završnici ipak uspjeli da savladaju Dončićeve Mevrikse. Da je utakmica bila neizvjesna potvrđuje činjenica da je svaka četvrtina imala najmanje po četiri promjene vođstva između rivala.

Denver je malo bolje otvorio meč, tokom prve četvrtine imali su sedam poena prednosti, ali je domaćin na početku druge dionice neutralisao prednost samo da bi Denver kasnije u toku iste poveo sa 10 razlike a ubrzo stigao i do četiri poena zaostatka do kraja poluvremena nakon serije Dalasa.

U drugom poluvremenu, Denver je kontrolisao igru do sredine posljednje deonice kada je Dalas ponovo preokrenuo i vodio do posljednjeg minuta kada je 55 sekundi prije kraja meča Porter pogodio trojku za tim iz Kolorada i obezbijedio im pobjedu.

U ekipi Denvera Hejland je ubacio 29 poena, Porter 14, Braun 12.

Majami je bez velikog broja igrača koji su odsustvovali zbog povreda pretrpeo treći poraz u nizu.

Priliku da se uigrava i hvata formu iskoristio je Nikola Јović koji je na parketu proveo više od 30 minuta. Јović je meč krenuo na poziciji krilnog centra, a ne centra kao prethodne dvije partije jer se Bem Adebajo, prvi centar vratio na teren.

Nakon prve četvrtine koja je pripala ekipi Majamija, ostale tri protekle su u potpunosti u znaku Klivlenda koji je zasluženo trijumfovao.

U ekipi iz Ohaja Darius Garland ubacio je 25 poen, DŽedi Osman dodao je 20, a Mobli 15.

U ekipi Majamija najbolji je bio Adebajo sa 21 poenom, 17 je doneo Martin. Nikola Јović zabilježio je 7 poena uz četiri skoka i pet asistencija.