latinica  ћирилица
21/11/2022 |  07:52 ⇒ 12:40 | Autor: RTRS

Zvaničnici čestitali krsnu slavu MUP-a: Srpska ponosna na svoju policiju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas obilježava krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

Čestitku je uputio predsjednik Republike Milorad Dodik ističući da je Republika Srpska ponosna što danas ima jaku, profesionalu policijsku strukturu koja je temelj daljeg razvoja Republike, zaštite prava, bezbjednosti i imovine njenih građana.

Čestitku je upitila srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, naglasivši da je za Republiku Srpsku od izuzetne važnosti da ima snažne institucije, efikasnu i dobro opremljenu policiju koja može da odgovori na sve bezbjednosne izazove.

Krsnu slavu MUP-a čestitao je i predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić ističući da je obilježavanje Aranđelovdana prilika da se sa ponosom i poštovanjem sjetimo i odamo počast svim pripadnicima MUP-a koji su u Odbrambeno-otadžbinskom ratu dali život za stvaranje Republike Srpske i odbranu slobode srpskog naroda.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je u čestitki da je Ministarstvo unutrašnjih poslova jedna od najvažnijih institucija Srpske, koja je istovremeno i najočigledniji simbol državotvornosti i garant našeg opstanka na ovim prostorima".

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske profesionalnim radom izraslo u jednu od najboljih policijskih organizacija u BiH koja je garant bezbjednosti svih građana, ali i istinski čuvar vrijednosti.