latinica  ћирилица
21/11/2022 |  09:12 ⇒ 11:09 | Autor: RTRS

MUP Srpske obilježava krsnu slavu; Položen vijenac na Centralnom spomen obilježju (FOTO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević položili su jutros povodom Krsne slave Ministarstva, Svetog Arhangela Mihaila vijenac na Centralnom spomen obilježju stradalim pripadnicima MUP-a u odbrambenom otadžbinskom ratu.
MUP Srpske obilježava krsnu slavu -
MUP Srpske obilježava krsnu slavu

Vijenac su položile i porodice poginulih i pomoćnik direktora policije Republike Srbije Dragan Vasiljević.

      View this post on Instagram

A post shared by MUP Republike Srpske (@mup.srpske)

Parastos za 782 poginula pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Spomen-crkvi Svetog arhangela Mihaila u Centru za obuku u Zalužanima služio je Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Јefrem, koji je potom osveštao slavski kolač i žito u Spomen-crkvi Svetog Arhangela Mihaila.

 Foto: RTRS

Služenju parastosa prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, pripadnici MUP-a, bivši pripadnici MUP-a, kao i članovi porodica poginulih policajaca.

Foto: SRNA

Potom će biti obilježen i početak obuke 25. klase kadeta Policijske akademije, s kojima će biti i potpisani ugovori u Centru za obuku, ali i otvoreni novoizgrađeni objekti Policijske akademije i objekat Centra za obuku, koji je sagrađen za potrebe Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije.

Foto: RTRS

Obilježavanju slave MUP-a prisustvovaće zvaničnici Republike Srpske.