latinica  ћирилица
21/11/2022 |  11:08 ⇒ 22/11/2022 | 11:07 | Autor: RTRS

MUP Srpske obilježio krsnu slavu; Zvaničnici otvorili nove objekte u Centru za obuku (FOTO/VIDEO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obilježilo je krsnu slavu - Sveti arhangel Mihailo.
MUP Srpske obilježava krsnu slavu - Foto: RTRS
MUP Srpske obilježava krsnu slavuFoto: RTRS

Tim povodom otvoren je novoizgrađeni objekat Policijske akademije i objekat Centra za obuku, koji je sagrađen za potrebe Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije.

Policijska akademija sastoji se od dva odvojena objekta, i to nastavne zgrade i internata sa amfiteatrom. Objekat nastavne zgrade ima četiri kabineta kapaciteta po 30 mjesta, konferencijsku salu kapaciteta 50 mjesta, biblioteku sa čitaonicom, devet učionica i kancelarije za nastavno osoblje.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

Ukupan kapacitet internata je 125 soba sa 500 kreveta. Sobe su raspoređene u dva krila na četiri etaže. Svaka soba ima kupatilo i opremljene su za smještaj četiri kadeta.

Foto: facebook.com/nenadstevandicofficial

Amfiteatar je smješten u centralnom dijelu objekta internata i kapaciteta je 500 stolica. Opremljen je sa potrebnim nastavnim sredstvima i učilima neophodnim za izvođenje nastave.

Foto: RTRS

Otvoren je i objekat Centra za obuku, prvenstveno namijenjen za smještaj pripadnika Žandarmerije i SAЈ-a za vrijeme pohađanja obuka u Centru za obuku.

Foto: RTRS

Prethodno su potpisani ugovori sa kadetima 25. klase Policijske akademije osnovne policijske obuke i 11. klase za Specijalnu anititerorističku jedinicu.

Foto: RTRS

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je opravdano postojanje Centra za obuku, jer je odškolovano 3.000 mladih pripadnika MUP-a.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Svečanostima obilježavanja krsne slave MUP-a Republike Srpske prisustvovali su predsjednik Republike Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić i predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković.

Foto: RTRS

Raport Dodiku predao je komandir Počasne jedinice MUP-a Republike Srpske Vitomir Petričević.

Foto: RTRS

Lukač i direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević položili su danas vijenac na Centralno spomen obilježe stradalim pripadnicima MUP-a u odbrambenom otadžbinskom ratu.

Vijenac su položile i porodice poginulih i pomoćnik direktora policije Republike Srbije Dragan Vasiljević.

      View this post on Instagram

A post shared by MUP Republike Srpske (@mup.srpske)

Parastos za 782 poginula pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Spomen-crkvi Svetog arhangela Mihaila u Centru za obuku u Zalužanima služio je Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Јefrem, koji je potom osveštao slavski kolač i žito u Spomen-crkvi Svetog Arhangela Mihaila.

 Foto: RTRS

Služenju parastosa prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, pripadnici MUP-a, bivši pripadnici MUP-a, kao i članovi porodica poginulih policajaca.

Foto: SRNA

Foto: RTRS