latinica  ћирилица
21/11/2022 |  12:13 ⇒ 13:33 | Autor: RTRS

Dodik: Podrška institucija Srpske MUP-u neće izostati (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da će institucije Srpske podržavati Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policiju čiji pripadnici moraju učiniti sve kako bi bili sačuvani javni red i mir.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je čestitao krsnu slavu MUP-a - Svetog arhangela Mihaila.

- Krsnu slavu da proslavite u miru i da sve više napredujete. Morate sačuvati javni red i mir za dobrobit naših građana - rekao je Dodik u Centru za obuku MUP-a u Zalužanima kod Banjaluke i dodao da se danas obilježava više značajnih događaja za srpski narod, podsjetivši na ulazak srpske vojske i oslobođenje Banjaluke u Prvom svjetskom ratu.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

- Na današnji dan je potpisan i Dejtonski mirovni sporazum koji smo prihvatili i odlučili da budemo u državnoj zajednici koja se zove BiH - dodao je Dodik i ponovio da je od potpisivanja ovaj sporazum oskrnavljen nametanjima visokih predstavnika, što je nedopustivo.

Istakao je da Srpska danas slavi mir, da je stabilna, i da se to ogleda i u činjenici da politički i institucionalno funkcioniše u okviru Ustava.

On je napomenuo da je u proteklom periodu ulagano u cijelu Republiku Srpsku od Trebinja, Višegrada, Јahorine do Banjaluke i podsjetio da se u Srpskoj grade i auto-putevi, s ciljem spajanja Banjaluke i Bijeljine.

Neophodno je vratiti nadležnosti Republike Srpske, kaže Dodik i dodaje da će Srpska pokazati karakter u godinama koje dolaze, s ciljem očuvanja ustavno-pravne pozicije. Veoma je bitno što je Policija Srpske vratila svoje dostojanstvo i da je sačuvana uprkos brojnim pokušajima da bude ukinuta.

- Svi koji završe Policijsku akademiju dobijaju posao. Želim vam da ostanete patriote odane našim građanima, slobodi i miru - poručio je Dodik.