latinica  ћирилица
21/11/2022 |  13:12 ⇒ 13:13 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska samostalna u donošenju odluka

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je obilježavanjem parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma Srpska pokazala da je samostalna u donošenju odluka.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Odlučivaćemo i o obilježavanju mnogih drugih dana na način kako mislimo da odgovara našem načinu života i ustavno-pravnom položaju - naveo je Dodik.

Dodik je rekao da Republiku Srpsku ne zanima šta se radi u Federaciji BiH /FBiH/.

- Šta rade u FBiH to me odavno ne interesuje, osim u slučaju ako ugrožava nas. Dejtonski sporazum ne moramo više da čvrsto držimo, jer su ga drugi urušili do mjere da je nepopravljiv i vidjećemo kako će se stvari odvijati - dodao je Dodik.

Naglasio je da je važno što je Republika Srpska čvrsta i stabilna.

- Nema više nelagode kada stranci nešto traže. Znamo šta hoćemo, a to je naša Republika i da nam se da ustavna BiH ili ćemo iz nje izaći kada procijenimo. Јedina uspješna politika jeste biti legitiman i legalan u smislu poštivanja Ustava - kaže Dodik.

Navodi da Republika Srpska ništa nije uradila na štetu BiH i poštuje Ustav BiH.

- Za razliku od ovoga, na štetu Republike Srpske je mnogo urađeno. U svakom slučaju Republika Srpska je spremna da se bori za ustavnost. Nastavićemo sa vraćanjem nadležnosti kao što je priča o agenciji za lijekove - rekao je Dodik.