latinica  ћирилица
21/11/2022 |  13:39 ⇒ 13:48 | Autor: SRNA

Dodik: I druge partije da podrže prijedlog o jednoj funkciji (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da ta stranka očekuje da će i druge političke partije u Srpskoj prihvatiti prijedlog SNSD-a da oni koji obavljaju dvije funkcije jedno primanje preusmjere u humanitarne svrhe.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Dodik očekuje da će i druge partije to uraditi, da se ne bi desilo da neko ko bude poslanik i član upravnih odbora prima dvije naknade, već da naknadu za angažman u odboru usmjeri, na primjer, u Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević".

On je ponovio da će SNSD operacionalizovati stav da izabrani ili imenovani funkcioneri mogu obavljati samo jednu funkciju, te da će razmatrati to pitanje.

- Ostajemo pri onome što smo rekli. Nama je važno, a važno je i za društvo, da oni koji se pojavljauju na dva nivoa ne primaju dvije plate. Tu drugu platu treba da usmjere u humanitarne svrhe, a to će odlučivati partija. Recimo, dobićete račun iz Doma "Rada Vranješević" i naknade će biti usmjerene tamo ili na neko drugo mjesto - rekao je Dodik.

Naglasio je da će SNSD težiti ka tome da veliki broj ljudi u Republici Srpskoj ima samo jednu funkciju i jedno postavljenje.

Odgovarajući na pitanje da li u druge svrhe treba usmjeriti i novac koji se izdvaja za takozvani "bijeli hljeb", privilegiju koju će koristiti tridesetak poslanika iz prethodnog saziva Narodne skupštine Srpske, Dodik je rekao da ako je to u skladu sa zakonom, onda on tu ne može ništa da učini.

- Ne mogu da prekršim zakon i da kažem da to ne može, ali bi trebalo razmisliti u ovom sazivu parlamenta na koji način to regulisati - rekao je Dodik.