latinica  ћирилица
21/11/2022 |  14:54 ⇒ 14:54 | Autor: SRNA

Stevandić: Partije koje izbjegavaju konsultacije potkopavaju suverenitet Srpske

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da parlamentarne političke partije koje izbjegavaju konsultativni sastanak kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o formiranju Vlade Srpske na neki način potkopavaju suverenitet Republike.
Nenad Stevandić - Foto: SRNA
Nenad StevandićFoto: SRNA

Prema njegovim riječima, možete da se ne slažete sa predsjednikom Republike Srpske, ali on je predsjednik Srpske i treba da se odazovete.

- Na sastanku sa predsjednikom možete da kažete sve šta vi i vaša politička partija mislite. Ukoliko to izbjegavate, na neki način potkopavate ne lični dignitet Milorada Dodika, nego suverenitet Republike Srpske za koji se svi zajedno zalažemo - rekao je Stevandić danas novinarima u Banjaluci.

Stevandić, koji je i predsjednik Ujedinjene Srpske, rekao je da će se ova stranka odazvati konsultacijama jer je to čin demokratske, nacionalne i lične odgovornosti i kulture.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da su na konsultacije o formiranju Vlade Srpske, koje će početi sutra, pozvani predstavnici svih parlamentarnih političkih partija, jer želi da čuje njihovo mišljenje o političkim i ostalim pogledima važnim za Srpsku.