latinica  ћирилица
21/11/2022 |  15:55 ⇒ 15:56 | Autor: SRNA

Nešić: Sa Dodikom o prevazilaženju izazova i jačanju Srpske

Demokratski narodni savez očekuje da na konsultacijama kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika budu otvorene teme o izazovima koji su pred novom vladom, te jačanju Srpske, izjavio je lider DNS-a Nenad Nešić.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

- Očekujemo od predsjednika Dodika da predoči kako vidi Republiku Srpsku u naredne četiri godine i kako prevazići probleme koji se nalaze pred nama, s obzirom na međunarodne okolnosti i sve poteškoće koje postoje na nivou BiH - izjavio je Nešić Srni.

Nešić je naglasio da će konačan stav o pružanju podrške Vladi Republike Srpske koju će predložiti Radovan Višković, DNS saopštiti sutra, nakon konsultacija.

- Što se tiče ministarskih mjesta, o tome se nije pričalo. Ostavljam mandataru da predloži svoj kabinet - dodao je Nešić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da su na konsultacije o formiranju Vlade Srpske, koje će početi sutra, pozvani predstavnici svih parlamentarnih političkih partija, jer želi da čuje njihovo mišljenje o političkim i ostalim pogledima važnim za Srpsku.