latinica  ћирилица
21/11/2022 |  16:06 ⇒ 16:07 | Autor: SRNA

Čubrilović: Odazvaćemo se na konsultacije o novoj Vladi

Predstavnici Demokratskog saveza odazvaće se pozivu za konsultacije kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o formiranju nove Vlade Srpske, rekao je predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

Čubrilović očekuje da će DEMOS, po snazi koju ima, dobiti dva ministarstva u novoj Vladi Republike Srpske, jer je druga politička opcija u vladajućoj koaliciji u Srpskoj.

- Vidjećemo kako će se samo koncipiranje Vlade Republike Srpske odvijati. DEMOS će biti korektan partner i daće svemu tome svoj doprinos - rekao je Čubrilović za Srnu i dodao da je poznato da će mandatar biti iz SNSD-a.

On je podsjetio da je DEMOS samostalno išao na izbore na svim nivoima i da je podržao zajedničke kandidate za pojedinačne funkcije dok su, kako je rekao, neke druge političke opcije imale neke druge kombinacije.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da su na konsultacije o formiranju Vlade Srpske, koje će početi sutra, pozvani predstavnici svih parlamentarnih političkih partija, jer želi da čuje njihovo mišljenje o političkim i ostalim pogledima važnim za Srpsku.