latinica  ћирилица
21/11/2022 |  17:30 | Autor: RTS

Lazović i Milenković: Ne plašimo se nikog, idemo na pobjedu protiv Brazila

Idemo na pobjedu, respektujemo Brazil, ali gledamo sebe i nadamo se najboljem rezultatu, izjavio je u Dohi srpski fudbalski reprezentativac Darko Lazović. Nikola Milenković podsetio je da su "orlovi" igrali sa Brazilom na Mundijalu u Rusiji, kao i da je ekipa spremna da se bori za povoljan rezultat.
Milenković i Nejmar (Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA EDITORIAL USE ONLY) -
Milenković i Nejmar (Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA EDITORIAL USE ONLY)

Srbija se na Mundijalu nalazi u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, a prvi meč na Svjetskom prvenstvu odigraće u četvrtak od 20 sati protiv Brazila.

- Napravili smo dosta dobre rezultate u Ligi nacija i kvalifikacijama za Mundijal, ali drugačije je prvenstvo. Međutim, idemo na pobjedu, respektujemo Brazil, ali gledamo sebe. Nadamo se najboljem rezultatu, sposobni smo da im napravimo probleme i dođemo do pobjede - rekao je Lazović na konferenciji za novinare u Dohi.

Fudbaler Verone je istakao da će srpski reprezentativci poslije duela sa Brazilom razmišljati o Kamerunu i Švajcarskoj.

- Sigurno je da nas Brazilci poštuju, ali bih više volio da nas potcjene. Ovo je Svjetsko prvenstvo, a oni dugo čekaju na zlato... Pitamo se i mi. Sigurno da Brazil ima mane, a mi ćemo sa stručnim štabom pokušati da ih otkrijemo. Ne treba se opterećivati i davati obećanja, ali vjerujem u nas i naš kvalitet i da nastavimo sve od kada je Dragan Stojković ovdje. Prvo da uzmemo bodove protiv Brazila, a onda ćemo da razmišljamo dalje - dodao je srpski fudbaler.

Srpski reprezentativac Nikola Milenković je ponovio da se fudbaleri nikoga ne plaše.

- Brazil je favorit naše grupe, vjerovatno i Mundijala, ali ne plašimo se nikog. Samo treba da budemo onakvi kakvi smo bili, a teren će dati odgovore. Brazil ima sjajne igrače na svim pozicijama, ne samo Nejmara. Ne smemo da imamo strah od bilo kog tima, već da gledamo naprijed. Prvi cilj je prolazak grupe, ne smijemo da gledamo previše daleko. Idemo od meča do meča. Pokušaćemo da učinimo naš narod srećnim i ponosnim, siguran sam da ćemo svi dati sve od sebe da prođemo u drugu fazu Mundijala - rekao je Milenković.

On je podsjetio da je Srbija sa Brazilom igrala na Mundijalu u Rusiji.

- Morali smo da pobijedimo u poslednjem meču i nije bilo lako. Izgubili smo sa 2:0, nije bilo nimalo prijatno, ali sada je druga situacija. Sada može sve da se desi, vjerujem da možemo pomrsimo konce i već protiv Brazila odigramo na način kao u kvalifikacijama. Mi u odbrani moramo da budemo na maksimalnoj visini zadatka, posebno što Brazil ima vanserijske napadače - dodao je Milenković.

On je rekao da misli da će svi igrači biti pod velikim pritiskom.

- Brazilci imaju na svim pozicijama dobre igrače, moramo da budemo spremni. Da budemo svjesni važnosti utakmice, sigurno da neće biti lako. S druge strane, spremni smo da se borimo i napravimo rezultat povoljan za nas - zaključio je Milenković.